Állategészségügyi előírások

 1. A börze területén minden madár és emlősállat árusításához állatorvosi bizonyítvány és állattartói nyilatkozat szükséges. Az eladó az állatorvosi bizonyítvány és az állattartói nyilatkozat egy-egy másolati példányát a börzére belépést megelőzően az üzemeltető megbízottja részére köteles átadni. a börze ideje alatt az ügyeletes állatorvos kérésére az eredeti példányt köteles bemutatni. Az igazolás a megmaradt állatok telephelyre történő visszaszállítás során is szükséges. Minta a mellékletben.
 2. Az egyedi azonosítóval rendelkező görény a mindenkori hatályos jogszabályok szerint forgalmazható. Kutya, kutyakölyök, macska árusítása a börzén TILOS.
 3. A börzén kizárólag egyedi azonosítóval (nyakon, vagy háton sütés, beültetett chip, stb.) ellátott, kedvtelésből tartott (törpe jellegű) patás állatok (pl.: póni, kecske, juh, törpe malac, alpaka, stb.) árusíthatók. TILOS a csupán fülkrotáliával ellátott patásállatok beszállítása a vásár területére. Az egyedi azonosító meglétét az árusítónak igazolni kell, annak hiánya esetén a börzéről az árusító kitiltható, hatósági ellenőrzés esetén bírsággal sújtható.
 4. A természetvédelmi jogszabályok által védett és fokozottan védett valamennyi állat-, növény- és gombafaj élő egyedeinek, preparátumának, bármely részének tartása, árusítása, kereskedelmi forgalomba hozatala a börze területén szigorúan TILOS!
 5. A Washingtoni Egyezmény, más néven CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről) hatálya alá tartozó fajok kizárólag hatósági bizonylattal hozhatók forgalomba.
 6. A börze területén a Főemlősök (Primates) rendjébe sorolt (majmok és félmajmok) valamennyi fajának forgalmazása szigorúan TILOS!
 7. A törvényi védelmet nem élvező díszhalak árusítására a kereskedelmi jellegű tevékenységet folytatókra vonatkozó feltételek az irányadók.

Mellékletek

  • Állattartó nyilatkozat (minta) - Link
  • Állatorvosi bizonyítvány (minta) - Link